Одштампај
Лозница је град поносних људи, поручио је градоначелник на свечаности поводом 15 година статуса града

Лозница је обележила 15 година од добијања статуса града на свечаности којој су присусвовале бројне званице из политичког, привредног, културног и друштвеног живота.

  

У име Владе Србије присуствовала је  министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић, а свечаност је увеличао владика шабачке епархије Јеротеј.

Од 2007. године када је одлуком Владе Србије добила статус града, Лозница се од девастиране општине захваљујући одговорној политици руководства, на челу са градоначелником Видојем Петровићем, убрзано развијала, и постала у свим областима пример добре праксе за друге локалне самоуправе у Србији.

  

"Дуг пут смо прешли, хвала свима који су нам помагали и хвала грађанима на поверењу, све ове године. Лозница бележи највећу подршку од наше државе у својој историји, а пре свега од председника Вучића. Она данас има ново, лепше лице, у много чему је пример добре праксе и као и читава Србија је много боље место за живот него што је била ... Настављамо пут ка врху." - поручио је градоначелник Лознице Видоје Петровић.

Министарка Кисић, честитала је  Лозничанима овај значајан јубилеј.

  

„Претходних година заиста сте урадили много и од једног девастираног подручја Лозница је постала град будућности у коме се вредно ради и гради. Захваљујући подршци председника Вучића, Владе Србије, а пре свега грађанима Лознице, овај град се убрзано развијао и развија. За Лозницу можемо да кажемо - дела говоре и на овоме нећемо стати",  закључила је министарка.

  

Ретроспектива развојног пута Лознице премијерно је приказана на филму „Лозница у срцу", док је лознички ансамбл „Вожд", извео нумере посвећене Лозници и Србији, што је употпунило свечани тон и лепу атмосферу у свечаној сали УФК Лагатор.